Serial: Doctor Who


Actori: Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi,  Billie Piper, Catherine Tate, John Barrowman, Jenna Coleman, Karen Gillan, Alex Kingston

Lansare: 2005 (serie nouă)
Stadiu: on going
IMDb rating: 8.9/10
Creators: Sydney Newman, C. E. Webber, Donald Wilson
Writers (now): Russel T. Davies, Steven Moffat, Mark Gatiss
Genuri: SF, adventure, history
Plot: "The Doctor" este numele pe care un lord al timpului cu formă umană şi-l asumă în timp ce călătoreşte în spaţiu şi timp, alături de companionii săi.
Feels: *nopes to fuckeverythingland* 

Urmăresc de mult serialul ăsta, dar niciodată nu am găsit momentul potrivit pentru o postare despre el. E complex, e captivant, e pus la punct, te disperă. La propriu. Te face s-o iei razna. Deci normal că n-am ştiut când ar trebui să scriu despre el. Nu că acum e un moment bun, dar am recenzii doar la două seriale, chiar dacă am văzut mai multe. Şi la vreo patru sau cinci cărţi, chiar dacă am citit o grămadă, dar recenzii pentru cărţi sunt o grămadă deja şi n-are rost să mai fac şi eu la fiecare carte citită. Am puţine recenzii pentru că mi-e lene şi toate cele, dar o să scriu despre toate curând.
Doctor Who a fost difuzat pentru prima dată în 1963, acum având peste cincizeci de ani vechime. Personajul principal, The Doctor ("Doctorul" sună nasol, deci rămân la versiunea în engleză) este un lord al timpului care călătoreşte în spaţiu şi timp cu ajutorul TARDIS-ului - Time And Relative Dimension In Space -, o maşină a timpului camuflată într-o cabină de telefon albastră. Seria din 2005 începe cu Al Nouălea Doctor, interpretat de Christopher Eccleston, Al Zecelea fiind interpretat de David Tennant, Al Unsprezecelea de Matt Smith, iar acum, Al Doisprezecelea, de Peter Capaldi. 
"The Doctor" e un extraterestru, un lord al timpului, cu formă umană, care de obicei ia pe sus pământenii şi îi duce într-o călătorie de durată în spaţiu şi timp. E amuzant, de încredere, acid, dinamic şi toate cele, deci are calităţile unui extrovertit. Fiecare doctor e interpretat de un actor diferit pentru că are calitatea de a se reîncarna, de fiecare dată schimbându-şi înfăţişarea şi personalitatea, însă amintirile şi cunoştinţele rămân aceleaşi. Totuşi, de fiecare dată îi e ciudă că nu e roşcat. Planeta lui "natală" e Gallifrey, are o vârstă de peste o mie de ani, ştie începutul şi sfârşitul lumii, a fost de faţă când s-au scris piese celebre şi s-au inventat cele mai folositoare tehnologii din prezent. "The Doctor" e un fel de Google al extratereştrilor. Îi plac bananele. Are o "şurubelniţă sonică" (sonic screwdriver, sună mai bine în engleză) cu care poate face orice, dar nu funcţionează pe lemn.
După Războiul Timpului, a rămas ultimul din specia sa, fiind sortit să călătorească singur mereu, acesta fiind şi motivul pentru care are câte un însoţitor "de zbor", adică un companion. Prima dată facem cunoştinţă cu Rose Tyler, Donna Noble, Martha Jones, Amy Pond, Rory Williams, River Song şi Clara Oswald, alături de personaje care apar frecvent, însă nu au tocmai titlul oficial de companion. Aceşti companioni au ocazia să meargă oriunde în trecut sau viitor, pe orice planetă, întâlnind diferiţi oameni, diferiţi extratereştri, diferite forme de viaţă, normale sau paranormale. Evident, intră în probleme, aproape mor, apoi totul e bine şi o iau de la capăt.
TARDIS-ul, după cum am spus, e o cabină telefonică la exterior şi o maşină a timpului în interior. Bigger on the inside, după cum spune lordul timpului. 
Pe parcursul episoadelor, relaţiile dintre personaje evoluează în bine sau în rău, în dragoste sau ură, se leagă prietenii, promisiuni şi au loc revederi fericite sau triste. Dacă alegi să vizionezi Doctor Who, ia-ţi un teanc de pachete de şerveţele şi pune-ţi sentimentele undeva departe pentru a le păstra intacte, pentru că serialul ăsta o să te dispere. Sunt o grămadă de momente amuzante, chiar o grămadă mare. Ăsta-i modul scriitorilor de-a ne cere scuze pentru toate daunele provocate inimii.