Scurtmetraj: Hello Kitty (2011)

Imagini pentru hello kitty millo simulov
Director/writer: Millo Simulov

 Scurtmetrajul "Hello Kitty" prezintă atât o escapadă la mare a câtorva tineri, cât și o călătorie spirituală. Totul începe când li se strică mașina și sunt nevoiți să împrumute mașina surorii unuia dintre ei, o mașină foarte roz cu celebra pisicuță Hello Kitty. Aspectul acestei mașini le rănește orgoliul masculin la început, însă trec peste și decid că mai bine merg cu ea decât cu trenul.
Pe durata celor aproape douăzeci și trei de minute avem parte de momente haioase, de dovezi ale prieteniei acestora, cât și de sentimentul de tinerețe pe care îl oferă Millo Simulov prin intermediul acestui proiect de master. Și deși este un proiect de master, "Hello Kitty" beneficiază de o tehnică de filmare impecabilă. Începutul este o panoramă în mișcare a orașului evident filmată cu o dronă destul de performantă, apoi sunt alte secvențe filmate de undeva de sus. Filmul constă majoritar în cadre lungi. În primă fază, când personajele au o dispută pe tema transportului către mare, fața fiecăruia nu este arătată prin montaj, ci pur și simplu printr-o mișcare rapidă, continuă a camerei. O altă mișcare isteață este cea a trecerii camerei prin poartă odată cu personajul sau a scufundării acesteia tot odată cu personajul.
Fiind un drum lung până la mare, tinerii întâmpină multe probleme, cum ar fi poliția sau ridicarea mașinii. Scapă ca prin urechile acului, deși nu e foarte clar de ce. La scenele cu pricina se aude pur și simplu un anume fel de muzică și, de exemplu. polițistul și-a schimbat imediat părerea și i-a lăsat să plece. Nu se știe dacă pe talonul mașinii scrie ceva sau dacă toate desenele cu Hello Kitty și acel roz îi fac pe oameni să-și schimbe părerea.
În mașină cântă, fumează, râd, opresc în diferite locuri și se distrează, se relaxează. Limbajul este unul vulgar, tipic tinerilor din generația respectivă - și actuală, să fim sinceri. Când ajung la mare întâlnesc fete care, surprinzător, sunt atrase de mașina lor cu Hello Kitty.
Deși pare că toate sunt bune și frumoase, deși râzi pe tot parcursul filmului și îți dorești să ai parte de o escapadă la mare cu prietenii într-o zi de vară, finalul te lovește într-un mod dureros. După o rundă de bălăcit pe timp de noapte, unul dintre tineri se pierde în larg, iar apoi ceilalți sunt arătați pe plajă, la răsărit, privind spre orizont. Deși nu li se văd chipurile, poziția și gesturile lor spun că regretă ceva. Dacă a fost o întâmplare sau o sinucidere, asta nu se știe, deși dă mai mult spre o sinucidere deoarece o scenă asemănătoare a fost anterior arătată pe timp de zi, dar se întorseseră toți.
Evident, titlul filmului vine de la aspectul mașinii, iar această mașină pare să fie magică (sau posedată): îi scapă de tractări, de amenzi, le aduce fete, atât doar că s-a împotmolit în nisipul de pe plajă și și-a cam pierdut un pasager. Așadar, e această mașină un fel de Christine a lui Stephen King, doar că mai colorată și un model mai nou? E rudă cu Christine, poate chiar nepoata ei îndepărtată? N-o să știm niciodată, dar știm că acesta a fost un scurtmetraj extrem de reușit.